7 jaar na haar hersenaneurysma treedt Joni Mitchell voor het eerst opnieuw op tijdens verrassingsconcert 

De Canadese singer-songwriter Joni Mitchell heeft het publiek van het Newport Folk Festival aan de oostkust in de Verenigde Staten verrast met een optreden aan de zijde van countryzangeres Brandi Carlile. Voor het eerst in twintig jaar werkte ze een volledige set af voor een publiek. Zeven jaar geleden kreeg Mitchell een hersenaneurysma. Ze moest alles opnieuw leren.

De 78-jarige zangeres Joni Mitchell heeft het publiek van het Newport Folk Festival overdonderd met een verrassingsoptreden. Ze speelde onder meer haar hits "Big yellow taxi", "A case of you" en "Both sides now" met zangeres Brandi Carlile.

Het was het eerste optreden in zeven jaar van Joni Mitchell en het eerste volledige concert in meer dan twintig jaar.

Vorig jaar vierde Joni Mitchell het 50-jarige jubileum van haar vierde album "Blue". Het album wordt beschouwd als het absolute meesterwerk van de Canadese singer-songwriter met nummers als "A case of you" en "This flight tonight".

Zeven jaar geleden kreeg Mitchell een hersenaneurysma. De verwijding in de wand van de slagader van de hersenen kan leiden tot een hersenbloeding. Haar toestand was heel ernstig en ze moest alles opnieuw leren. Wandelen gaat nog altijd moeizaam, maar zingen kan ze nog altijd.

Meest gelezen