Julie De Wilde uit Laarne is jongste renster in Tour de France Femmes: "Het is een echt circus, maar ik amuseer mij"

Julie De Wilde uit Laarne is met haar 19 jaar de jongste deelnemer aan de Tour de France Femmes. Zwaar onder de indruk lijkt ze niet, want in de tweede rit finishte ze al meteen als 7de. De Wilde wil in haar eerste Ronde van Frankrijk vooral bijleren en genieten: "Het is een echt circus, maar ik amuseer mij vooral"

Met een 15de plaats in de eerste etappe en een 7de plaats in rit twee is de Tour de France Femmes goed begonnen voor Julie De Wilde. De renster uit Laarne is pas 19. Daarmee is ze de jongste deelnemer in deze eerste Ronde van Frankrijk voor vrouwen. "Het is speciaal, echt een circus", vertelt De Wilde vanuit Reims, waar de derde etappe vandaag start. "Er is veel media-aandacht en er staat veel publiek langs de kant. Het is erg speciaal om hier rond te rijden."

Ik ben niet snel zenuwachtig. Dat helpt mij wel in de koers.
Julie De Wilde

Ondanks haar jonge leeftijd is De Wilde niet snel onder de indruk. Dat bleek in de tweede rit gisteren, toen ze - net als heel wat rensters - ten val kwam. "Iemand was tegen mijn derailleur gereden. Ik ben van fiets gewisseld en ben snel teruggekomen in het peloton. Ik heb de schade dus goed kunnen beperken. Ik ben niet zo rap zenuwachtig en maak me niet snel druk. Dat helpt mij wel in de koers."

2de in Dwars door Vlaanderen

In haar eerste Ronde van Frankrijk start De Wilde, dit voorjaar nog 2de in Dwars door Vlaanderen, zonder druk. Ze wil vooral genieten en bijleren. "Ik heb al geleerd dat ik niet te braaf mag zijn. Ik heb nog te veel respect voor de andere rensters. Voor de rest amuseer ik me vooral. Ik ben nog jong. Elke dag stellen we met de ploeg een plan op. Soms lukt het om dat uit te voeren, soms niet. Gisteren was het redelijk geslaagd."

De renster van Plantur-Pura kan tijdens de Tour ook rekenen op de steun van haar mama. "Het is tof dat zij langs de kant staat. Meestal wuiven we eens naar elkaar tijdens de rit. En voor en na de rit komt ze ook eens langs zodat ik ze even gezien heb."

Meest gelezen