Copyright Maskot .

425 vactures in Nederlandstalige Brusselse scholen, waaronder Hendrik Conscienceschool in Schaarbeek

Eén maand voor de start van het nieuwe schooljaar, zijn nog steeds een pak Nederlandstalige scholen in Brussel op zoek naar nieuwe leerkrachten. Dat schrijft Bruzz. Op de website van arbeidsbemiddelaar VDAB staan maar liefst 425 openstaande vacatures die maar niet ingevuld geraken. Eén daarvan is van basisschool Hendrik Conscience in Schaarbeek. 

Het is niet de eerste keer dat basisschool Hendrik Conscience in Schaarbeek op zoek moet naar een nieuwe leerkracht. Deze keer hebben ze een leerkracht nodig voor het derde leerjaar. Maar eerder dit jaar waren ook al twee vacatures. Directeur Patrica Tas: "Ik weet helaas uit ervaring dat het niet makkelijk is om nieuwe leerkrachten te vinden om in Brussel te werken." 

Daarbij speelt de afstand vanuit Vlaanderen een grote rol. Al kan het ook anders, gaat Tas verder. "Ik kom zelf uit West-Vlaanderen en ik pendel elke dag drie uur naar mijn werk. Maar ik heb dat er voor over. Voor de Brusselse ketjes. De voldoening als ze met een glimlach naar school komen is groot. En ook de dankbaarheid van de ouders. Daar doe ik het voor."

Groene oase

Nu is bassischool Hendrik Conscience dus op zoek naar een meester of juf voor het derde leerjaar. "Het moet een leerkracht zijn die voltijds wil komen werken in Schaarbeek. De school is gelegen in een oase van natuur. We zitten vlakbij het Josaphatpark. Wat makkelijk bereikbaar is met het openbaar vervoer. En hij of zij komt terecht in een superleuk team. Wie interessse heeft, mag me echt dag en nacht bellen (lacht)."

Meest gelezen