Stad Beringen zoekt kunstenaars die willen wonen en werken in CC De Buiting 

Voor het residentieprogramma (st)ART De Buiting is CC Beringen op zoek naar een kunstenaar. Die zou een woon- en werkplek krijgen in het ontmoetingscentrum daar. Het project start in september en het is de bedoeling dat de kunstenaar dan ook een artistiek project in of rond het ontmoetingscentrum realiseert.

ART De Buiting is een tijdelijke kunstenaarsresidentie, die kunstenaars gedurende twee tot vier maanden een woon- en werkplek biedt. “We willen artistiek talent stimuleren”, zegt schepen van cultuur An Moons (VOLUIT), “zo hopen we letterlijk en figuurlijk ruimte te geven voor experiment, reflectie en creatie.”

Alle kunstenaars komen in aanmerking voor het project. “Alle disciplines zijn welkom: podiumkunsten, beeldende kunsten, audiovisuele kunsten…”, zegt Moons. “Kunstenaars kunnen zich kandidaat stellen, maar ook collectieven van twee kunstenaars kunnen we verwelkomen.”

Zelfs studenten kunnen deelnemen. “We willen masterstudenten in kunstrichtingen ook de kans bieden om zich hier verder te ontwikkelen”, klinkt het.

Nieuw leven ontmoetingscentrum

Het is de bedoeling dat het project OC De Buiting op een artistieke manier in de verf zet. “Het ontmoetingscentrum staat momenteel leeg, maar we willen het via de kunstenaar terug in contact brengen met de buurt en de site een artistieke dimensie geven. Op die manier hopen we het nieuw leven in te blazen.”

De schepen hoopt dat er iets tastbaars achterblijft van het project. “Het zou heel fijn zijn als er een kunstwerk in of rond het ontmoetingscentrum gerealiseerd kan worden, of als er een aandenken achterblijft achterblijven.”

Kunstenaars kunnen zich tot 15 augustus kandidaat stellen voor (st)ART De Buiting via cultuur@beringen.be. 

Meest gelezen