Deze zomer geen beslissing over bouw gascentrale Tessenderlo: "Vergunningsaanvraag is onvolledig"

Deze zomer valt er nog geen beslissing over een vergunning voor de bouw van een nieuwe gas- en stoomcentrale in Tessenderlo. Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) wil eerst nog extra uitleg bij het dossier. 

"De vergunningsaanvraag is onvolledig", klinkt het op het kabinet van Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir. Het gaat dan om de uitstoot van ammoniak en stikstofoxiden. Demir had in oktober vorig jaar al een aanvraag voor een gasgestookte elektriciteitscentrale in Tessenderlo afgekeurd.

Tessenderlo Group diende daarna een nieuwe vergunningsaanvraag in. Daarin werd de ammoniakstoot met 2/3de verminderd. Ook de uitstoot van stikstofoxiden zou lager zijn. Maar in de aanvraag zou niet duidelijk staan hoe dat technisch gerealiseerd zal worden. 

Er wordt nu aan Tessenderlo Group gevraagd om aanvullende technische informatie aan te leveren. Daarover zal vervolgens een nieuw openbaar onderzoek georganiseerd worden. Bij het openbaar onderzoek dat in april en mei plaatsvond, werden 730 bezwaren ingediend. Er zal ook een nieuw advies van de Gewestelijke Omgevingsvergunningscommissie nodig zijn. "Daarvoor zullen maximaal 60 dagen extra uitgetrokken worden", meldt de minister nog.

Meest gelezen