Foto: Radio 2

Familiebedrijf in Willebroek volledig verwoest door brand: "Doet pijn om je levenswerk te zien kapotgaan" 

Vleesverwerkend bedrijf Teker in Blaasveld, bij Willebroek, is volledig verwoest door een uitslaande brand. Het vuur ontstond gisteren in de late namiddag, en de brandweer heeft de hele nacht en een stuk van de voormiddag nodig gehad om na te blussen. "Het doet pijn om je levenswerk in een paar minuten in vlammen te zien opgaan", vertelt Hassan Teker, zoon van de zaakvoerder, bij Radio2 in Antwerpen. 

Gisterenavond rond 17 uur is er bij het vleesverwerkende bedrijf Teker in Willebroek een hevige brand uitgebroken. "We waren gewoon bezig met onze dagelijkse activiteiten toen we opeens het brandalarm hoorden", vertelt Hassan Teker, zoon van de zaakvoerder. "Eerst waren we nog niet aan het panikeren, tot iemand binnenstormde en riep dat er brand was." Volgens Hassan is de brand ontstaan in de kookzaal bij de kebabmachine.

Iedereen is veilig buiten geraakt, dat is het belangrijkste

Hassan Teker, zoon van de zaakvoerder

Teker is een familiebedrijf. "Mijn vader, de chef van de fabriek en ik zijn als laatsten naar buiten gegaan. Mijn zus was buiten met een checklist aan het afgaan of iedereen buiten was", zegt Hassan. "Uiteindelijk is iedereen veilig buitengeraakt, dat is het belangrijkste."

Toch is het voor de familie erg pijnlijk om te zien hoe hun levenswerk in de vlammen opging. Het bedrijf is opgestart door de vader en nonkel van Hassan en de kinderen hebben mee het gebouw opgebouwd. "Ik weet nog dat ik als kind aan het voetballen was op het terrein. Als je dan je levenswerk ziet kapotgaan in een paar minuten, dan doet dat pijn."

Meest gelezen