Inbrekers op heterdaad betrapt in Zelzate: Dief springt van brug, maar wordt later opgepakt

In Zelzate zijn twee inbrekers op heterdaad betrapt. De bewoner van het huis waar ze wilden inbreken merkte het duo op en verwittigde de politie. Eén van de daders vluchtte naar Zelzatebrug en sprong daar in het water. Hij werd uiteindelijk opgepakt, net als twee van zijn kompanen. 

De gebeurtenissen vonden plaats in de Edgar Van Peenestraat. Woensdagochtend om 3 uur werd een bewoner wakker nadat zijn bewegingssensor een signaal gaf. De man betrapte twee inbrekers en verwittigde de politie. Hij belde ook zijn buurman op en ging achter de inbrekers aan.

Buurman probeert dief tegen te houden, maar die trekt een mes

Toen één van de inbrekers over een hek probeerde te vluchten, pakte de bewoner de dief vast bij zijn benen. Daarop kreeg de bewoner een stomp waardoor hij de dief moest lossen. De buurman stond de man op te wachten, maar toen die een mes trok, liet hij hem gaan. Hij vluchtte richting Zelzatebrug.

Toen de politie kwam aangereden, sprong de dader het kanaal in, een duik van meer dan tien meter diep. Uiteindelijk zwom hij zelf naar de oever waar hij werd opgepakt. Daarnaast kon de politie nog twee dieven oppakken. Enkele waren ook minderjarig. 

Meest gelezen