Mysterie rond Sint-Lutgardisstoel in Borgloon krijgt vervolg: vrouw keert terug, mét baby

Vorige zomer onderzocht mysteriejager Katrien of de Sint-Lutgardisstoel in de Odulphuskerk in Borgloon vrouwen zwanger maakt. Het is immers een eeuwenoude traditie dat vrouwen die graag zwanger willen worden in de stoel gaan zitten. Jantine, die de stoel ook uitprobeerde, keerde vandaag nog eens terug, mét haar dochtertje Liv.

Luisteraar Jantine heeft de stoel ook effectief geprobeerd, na jarenlange pogingen om zwanger te raken. “En drie weken nadat ik erop zat, bleek ik zwanger te zijn”, zegt ze zelf. Vandaag ging Jantine terug naar de stoel, met haar elf maanden oude dochtertje Liv: “We hadden beloofd om met haar terug te komen als de stoel zou werken.”

Maar Jantine is geen alleenstaand geval. “Ik heb het aan een collega verteld. En, geloof het of niet, drie weken nadat zij op de stoel zat, bleek ook zij zwanger te zijn.” Zelf sluit Jantine niet uit dat ze nog eens op de stoel gaat zitten. “Maar nu even nog niet,” lacht ze.

Je kan zelf ook op de stoel in de Odulphuskerk in Borgloongaan zitten, maar maak dan eerst even een afspraak. De stoel is namelijk beveiligd met een alarmsysteem dat afgaat als je er zomaar op gaat zitten.

Meest gelezen