Foto: Radio 2

Nederlandse kunstenaar deelt gratis kunst uit op Grote Markt in Antwerpen om bezoekers naar kunstgalerie te lokken

De Nederlandse kunstenaar Ralph Posset heeft op de Grote Markt in Antwerpen gratis kunstwerken uitgedeeld, omdat hij bezoekers wil lokken naar zijn tentoonstelling in een kunstgalerie aan het Hendrik Conscienceplein. Van vandaag tot en met zondag is de expositie te zien bij Galerie Conscience20.

Wie vanmiddag over de Grote Markt in Antwerpen wandelde, ging misschien wel met een gratis kunstwerkje naar huis. Het ging om een stunt van de Nederlandse kunstenaar Ralph Posset. “Als kunstenaar moet je altijd iets anders doen, dus ik dacht eraan om kunstwerken uit te delen om de Antwerpenaren te laten weten dat ik een expositie heb in de stad”, vertelt de kunstenaar.

Ralph Posset deelde 35 miniaturen uit vanuit zijn "LOVE serie". Dat zijn tekeningen waarbij een pistool is getekend met uitsluitend het woord “love”, liefde. “In de galerie kosten de werken tussen de 80 en 120 euro, dus ik ga een klein kapitaal hebben uitgedeeld”, lacht hij.

Enkele voorbijgangers die een werkje meekregen, vinden het een leuk idee. “Ik vind het contrast wel leuk tussen het pistool en “love”, ik ben wel benieuwd naar meer”, zegt een voorbijganger. “Het doet me denken aan de oorlog in Oekraïne, dat oorlog niet goed is en er beter meer liefde zou zijn”, vult iemand nog aan.

Ik houd ervan om dingen te doen die niet mogen in de kunstwereld
Ralph Posset, Nederlandse kunstenaar

Je werk gratis uitdelen hoort niet in de kunstwereld, maar daar trekt hij zich niets van aan. “Ik houd ervan om dingen te doen die niet mogen in de kunstwereld. Daarom ben ik voor sommigen een parasiet en voor anderen een rebel”, zegt Posset. De tentoonstelling van Ralph Posset loopt van vandaag tot en met zondag in Galerie Conscience20 in Antwerpen.

Foto: Radio 2

Meest gelezen