Archieffoto politieactie Peter R de Vries

Opnieuw verdachte aangehouden in moordzaak Peter R. de Vries

De Nederlandse politie heeft een 27-jarige man aangehouden op verdenking van (indirecte) betrokkenheid bij de moord op Peter R. de Vries. Dat heeft het Nederlandse Openbaar Ministerie gemeld. 

De verdachte werd gisteravond gearresteerd in een woning in de Nederlandse stad Helmond. Politie en justitie vermoeden dat hij in een bende zat die tegen betaling zwaar gewelddadige opdrachten uitvoerde. 

De verdachte die nu werd opgepakt, is geboren op Curaçao. Aan de man werden beperkingen opgelegd, dat betekent dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat.

Verdachte opgepakt in Spanje langer in de cel

Deze aanhouding is de vierde op korte tijd in deze zaak. De 26-jarige Nederlander die begin deze maand in Spanje werd opgepakt, blijft langer in de cel, zijn "gevangenhouding" wordt minstens voor 90 dagen verlengd, zei het Openbaar Ministerie voort. 

Ook het voorarrest van een 27-jarige Nederlander, die op Curaçao werd opgepakt, werd verlengd.  Er werd ook een 27-jarige Pool gearresteerd, hij zou de uitvoerders van de moord vermoedelijk hebben aangestuurd. In totaal zijn er zes verdachten aangehouden die betrokken zouden zijn bij de moord op de journalist. 

Zaak tegen uitvoerders uitgesteld

De rechtzaak tegen de twee vermoedelijke uitvoerders van de moord Delano G. en Kamil E. werd uitgesteld tot na de zomer, omdat er een nieuwe getuige verklaringen heeft afgelegd. 

Misdaadjournalist Peter R. de Vries werd op 6 juli vorig jaar in Amsterdam neergeschoten en overleed negen dagen later in een ziekenhuis. 

Meest gelezen