Radio 2

Stationsbuurt Diest vanaf maandag moeilijker bereikbaar door werken

Maandag starten in Diest werken in de stationsbuurt, waardoor het station enkel via een omleiding bereikbaar zal zijn. In een eerste fase wordt de riolering in de omgeving van het Stationsplein en onder de Turnhoutsebaan vervangen. Daarna is het Stationsplein aan de beurt. De werken zullen bijna een jaar duren.

“Vanaf volgende week starten de rioleringswerken aan de Turnhoutsebaan", zegt schepen Bart Stals (CD&V).  "We gaan de Turnhoutsebaan volledig vernieuwen en een nieuw gescheiden rioleringsstelsel aanleggen. In een eerste fase zal het gedeelte aan het nieuwe busstation aangepakt worden.  Wanneer dat klaar is en er ook een nieuw wegdek gelegd is, kan het nieuwe busstation in gebruik genomen worden.”

“De tweede fase start in oktober, wanneer we het verlengde van de Turnhoutsebaan richting Antwerpse Poort onder handen nemen en het Stationsplein wordt vernieuwd. Pendelaars die nu met de wagen komen zullen een omleiding moeten volgen om via de op- en afritten aan het Koudijs-industrieterrein de pendelparking te bereiken. Er zal ook tijdelijk een kiss-and-ride zone ingericht worden op het einde van de pendelparking. Voor fietsers en voetgangers verandert er in de eerste fase voorlopig niets.” 

De werken moeten voor het bouwverlof in 2023 afgerond zijn.

Meest gelezen