Zomerbar Zanzibar in Merchtem moet sluiten na klacht buurtbewoner

De pop-up zomerbar Zanzibar in Merchtem moet na twee maanden alweer dicht. De bar is gelegen op een landbouwterrein en had daarvoor de nodige vergunningen gekregen van de gemeente. Maar een buurtbewoonster vindt dat de bar voor te veel overlast zorgt,  en stapte naar de Raad van State. Die geeft haar nu gelijk waardoor Zanzibar moet sluiten.  

De tijdelijke zomerbar Zanzibar heeft al vaker te maken gehad met buurtprotesten. In 2017 opende ze voor het eerst de deuren in Merchtem, maar een jaar later verhuisde ze naar Steenhuffel, een deelgemeente van Londerzeel, omdat de regels daar minder streng waren. Ook daar klaagden buren echter over geluids- en verkeersoverlast en dus keerde de organisatie terug naar de plek waar het allemaal begon: Merchtem. Alleen, ook daar kwam protest van een inwoonster. Die stapte zelfs naar de Raad van State die haar gelijk geeft. De zomerbar moet dicht.  

Nochtans had de gemeente Merchtem toestemming gegeven om een bar te openen op landbouwterrein met daarbij vergunningen voor het spelen van elektronische muziek. Maar daar was de vrouw het niet mee eens. Ze zegt dat de muziek voor te veel overlast zorgt, en de Raad van State geeft haar gelijk. Zowel de organisatie als de burgemeester van Merchtem, Maarten Mast, willen voorlopig niet reageren op de uitspraak. 

Meest gelezen