Twee huizen onbewoonbaar na zware uitslaande brand in centrum Lier

Woensdagavond zijn bij een zware brand in het centrum van Lier twee woningen zwaar beschadigd geraakt. De brand ontstond vermoedelijk in de keuken van een van de huizen. Een slachtoffer had rook ingeademd en moest naar het ziekenhuis voor verzorging.

Rond 20.15 uur is een zware brand ontstaan in een woning op de hoek van de Blokstraat en de Predikherenlaan in het centrum van Lier. "Bij aankomst was het meteen  duidelijk dat het al om een uitslaande brand ging. De vlammen zijn ook al snel overgeslagen naar de dakstructuren van beide aanpalende woningen", licht Dirk Verschueren van brandweerzone Rivierenland toe. 

De brand  zou vermoedelijk in de keuken van het huis op de hoek ontstaan zijn. Via een binnenplaats hebben de vlammen zich dan razendsnel verspreid naar de aanpalende huizen. De precieze oorzaak is nog onbekend."Zowel de woning waar de brand ontstaan is als een pand in renovatie ernaast zijn onbewoonbaar. Een persoon had zichzelf al in veiligheid gebracht toen de brandweer aankwam. Dat slachtoffer had rook ingeademd en moest wel afgevoerd worden naar het ziekenhuis voor verzorging", aldus Verschueren. 

Meest gelezen