Videospeler inladen...

Britse jongen van 11 op anderhalve kilometer van de kust gered uit opblaasboot 

In het Verenigd Koninkrijk is een 11-jarige jongen gered die met zijn opblaasbootje ruim anderhalve kilometer de zee in was gedreven. Dat gebeurde op 19 juli bij een badplaats in de buurt van Dover, maar de beelden van de redding werden nu pas vrijgegeven. De familieleden van de jongen belden de kustwacht en niet veel later slaagden die erin de jongen op volle zee op te pikken.

Een 11-jarige Britse jongen kwam in de moeilijkheden met zijn opblaasbare boot toen hij door de sterke stroming plots ruim anderhalve kilometer de zee in werd getrokken. De jongen zat met zijn familie op een strand in de buurt van Dover en speelde met zijn opblaasbare boot in het water. Zijn moeder kon enkel toekijken hoe hij door de stevige wind en de sterke stroming steeds verder de zee in dreef.

Bekijk in de video hoe de 11-jarige jongen door reddingswerkers in veiligheid wordt gebracht:

Videospeler inladen...

De familieleden namen gelukkig snel contact op met de kustwacht. Niet veel later kon de jongen veilig uit het water worden gehaald. "Toen we hem aan boord haalden, was hij erg bang en had hij het koud, maar verder was de jongen in orde", zegt vrijwilliger Stuart Richardson. "We hebben hem opgewarmd, wat koekjes en een drankje gegeven, en dan naar de ouders teruggebracht."

De moeder van de jongen is erg aangedaan door het voorval. "Ik schreeuwde naar hem dat hij in zijn bootje moest blijven zitten", verklaarde ze. Volgens de Britse reddingswerkers was dat de juiste keuze. Opblaasbare objecten kunnen snel afdrijven in de zee. De reddingsbrigade adviseert strandgangers dan ook om altijd de windrichting en de stroming goed in de gaten te houden. 

Meest gelezen