Radio2

Passagier slaat buschauffeur van De Lijn met vuist in het gezicht tijdens rit in Itterbeek

Een buschauffeur van De Lijn uit Ninove is in Itterbeek, op de lijn tussen Ninove en Brussel, aangevallen door een passagier. Terwijl de chauffeur aan het rijden was, kreeg hij een volle vuistslag in het aangezicht. 

Volgens Karen Van Der Sype, woordvoerder van De Lijn, gaat het om een zwaar geval van agressie. "Om onduidelijke reden is een passagier naar voren gegaan en terwijl de chauffeur aan het rijden was, kreeg hij van de passagier een volle vuistslag in het aangezicht. De chauffeur kon de bus nog stoppen, maar is zwaargewond geraakt en naar het ziekenhuis gebracht."

Er zijn camerabeelden, de dader is op de camera's te zien

Karen Van Der Sype, woordvoerder De Lijn

De meeste bussen van De Lijn zijn uitgerust met camera's. "Ook deze bus had een camera en de dader is te zien op camerabeelden. We gaan de beelden aan de politie geven om het onderzoek verder te helpen", zegt Karen Van Der Sype nog. "We hebben wel met andere vervoersmaatschappijen een anti-agressiecampagne opgestart, maar het blijft een zeer jammerlijke zaak. We zien op alle lijnen dat er agressie is, maar wat opvalt is dat als het warm is, de agressie toeneemt"

Meest gelezen