radio2

Eerste tafeldruiven van het seizoen worden geknipt in Tervuren en overhandigd aan tv-kok Loïc Van Impe

Het druivenseizoen in de Druivenstreek is vandaag officieel gestart. Tv-kok en inwoner van Tervuren Loïc Van Impe kreeg in deelgemeente Duisburg de eerste tafeldruiven overhandigd. Meteen werd ook de campagne Druiventro(t)s gelanceerd, een seizoen vol pittige activiteiten.

Vandaag werden in de druivenserres van Michel Dekerk in Duisburg de allereerste tafeldruiven van het seizoen geknipt. Die werden overhandigd aan tv-kok Loïc Van Impe. “Ik woon en leef hier in Tervuren, dus ik ben opgestaan met het idee: ik ga druiven knippen, de allereerste. Dat is heel erg cool”, zegt Loïc.

“Ik heb ook al druiven in mijn eigen tuin geknipt”, gaat Loïc verder. “Maar deze Leopold III-druiven, echte kanjers, dat is toch iets anders. Ik vind het ook interessant te zien hoe ze dat kweken zodat die druiven zo gigantisch en lekker worden. Dit zijn misschien wel de lekkerste druiven ter wereld. Ik ben erg trots dat ik hier mag staan.”

De tafeldruif is de kreeft onder de druiven
Gunther Coppens (N-VA), gedeputeerde voor Toerisme

Ook gedeputeerde voor Toerisme in Vlaams-Brabant Gunther Coppens (N-VA) kan alleen maar lyrisch zijn over de tafeldruif: “Iedereen kent natuurlijk de druiven uit de supermarkt, maar dit is toch iets helemaal anders. Het is de kreeft onder de druiven, zeg maar. De druiven hebben ook een rijke geschiedenis. Sommige mensen denken ook dat het pruimen zijn, zo groot zijn ze. Er hangt natuurlijk ook een prijskaartje aan vast, dus je moet er toch bedachtzaam mee omgaan."

Campagne Druiventro(t)s

Om de tafeldruif nog meer in de kijker te zetten lanceert Toerisme Vlaams-Brabant, samen met de gemeenten Tervuren, Hoeilaart, Bertem, Huldenberg en Overijse, het project ‘Druiventro(t)s, een seizoen vol pittige activiteiten.

“De Druivenstreek heeft talrijke troeven”, zegt Gunther Coppens. “Het seizoen van de tafeldruif loopt immers van augustus tot oktober. De Druiventro(t)s-activiteiten variëren van thematische druivenwandelingen, fietstochten en bezoeken bij de serristen tot de befaamde jaarlijkse druivenfeesten. Het is een mooie en unieke streek in Vlaams-Brabant. We willen de serristen in de kijker zetten want zij hebben toch dit landschap vorm gegeven.”

Meest gelezen