Foto: Radio 2

Mechelen Beach gaat van start op nieuwe locatie

Mechelen Beach, het jaarlijkse stadsstrand, opent vandaag opnieuw haar deuren, maar verhuist van de Grote Markt naar het Douaneplein. Het evenement begint met een 4-daags beachvolleybaltornooi en vanaf maandag kan iedereen er genieten van de bar en foodtrucks, en is er een dj en een zone voor kinderen voorzien.

Vanaf vandaag wordt het Douaneplein of Transit M in Mechelen omgevormd tot Mechelen Beach. Dat is een jaarlijks stadsstrand waar twee weken lang tal van activiteiten georganiseerd worden. De afgelopen 20 jaar gebeurde dat nog op de Grote Markt. "Ergens is het jammer dat de locatie veranderd is, maar anderzijds heeft het ook veel voordelen", zegt Maarten Fontaine van Mechelen Beach vzw. "We hebben het hier leuk aangekleed met veel zand, palmbomen en een graffitimuur. En we kunnen nu ook een week langer blijven, wat toch een extra troef is."

Mechelen Beach gaat vandaag van start met een beachvolleybaltornooi dat vier dagen zal duren, tot en met zondag. "Daarna doen we nog twee weken door, tot en met 15 augustus", zegt Fontaine. Dan komt er een stuk kinderstrand en een stuk sportstrand. "Daar zullen verschillende activiteiten georganiseerd worden zoals marktjes en tornooien van hippe nieuwe sporten zoals air badminton", vult Arne Vrebos van de organisatie aan. 's Avonds is er ook telkens een dj aanwezig, en in het weekend is er een grote beachparty."

600 ton zand

Om de locatie met zand gevuld te krijgen, hebben 30 vrachtwagens zand moeten leveren, goed voor zo'n 600 ton aan zand. "De prijs van het zand is ook opgeslagen, dus het was wel een grote kost. Maar we zijn blij om het hier te zien liggen, want het ziet er fantastisch uit", besluit Maarten Fontaine.

Meest gelezen