Facebook Sofie Van Thillo

Politie heeft hele klus om wallaby te vangen in Kortenberg, tweede dier nog op de loop in Herent

Agenten van de politiezone HerKo (Herent en Kortenberg) hebben een wallaby, een soort kangoeroe, gevangen met behulp van Animal Rescue Service. Het dier werd opgemerkt door een aantal inwoners. Het bleek een hele klus om de wallaby te vangen. Intussen zou er nog een tweede wallaby op de loop zijn.

Rond 22 uur gisterenavond kreeg de noodcentrale 101 melding van een loslopende kangoeroe. Omdat de wallaby zich zo snel verplaatste, was het voor de politie HerKo een hele klus om het dier te kunnen lokaliseren. Het is pas omstreeks 4 uur ’s nachts dat het dier kon worden opgemerkt door de politieploegen.

 “Het was een niet alledaagse tussenkomst”, zegt persofficier Nick Gyselinck. “We kregen heel wat oproepen binnen zodat we het dier toch wel wat konden volgen. Uiteindelijk is een bestuurster zo slim geweest om het dier vanop afstand met haar wagen te volgen. Zo is de politie uiteindelijk dicht tot bij het dier kunnen komen. Met de hulp van Animal Rescue Service kon het dier uiteindelijk worden gevat in een tuin van een woning in de Meerbeekstraat in Erps-Kwerps.”

Vanmorgen kregen we weer een aantal oproepen binnen, in Herent zou een tweede wallaby gezien zijn
Persofficier Nick Gyselinck

Vanmorgen kreeg de politie dan opnieuw verschillende oproepen van een loslopende kangoeroe. “Er is een tweede wallaby gezien, deze keer in Herent. Dat kan van dezelfde eigenaar zijn, maar dat moet onderzoek uitwijzen. Prioriteit is nu om het dier te kunnen vangen, want een dier in paniek en op de vlucht kan vreemd uit de hoek komen. Ook aanrijdingen, zeker bij nacht, zijn niet ondenkbaar.” 

De eigenaar van de eerste wallaby kon intussen worden geïdentificeerd. “Er loopt nu een onderzoek naar hoe het dier is kunnen ontsnappen en hoe de dieren daar gehouden worden. De eigenaar liet ook verstaan niet meer in te kunnen staan voor de zorg van de wallaby.” Het dier zal daarom door Animal Rescue Service worden overgebracht naar het natuurhulpcentrum.

De wallaby kon gevangen worden dankzij hulp van Animal Rescue Service.
Facebook Matthieu Helleputte

Meest gelezen