radio2

Veel schade door brandstichting in brasserie Franklin in Vilvoorde

Twee mannen hebben brand gesticht in brasserie Franklin in Vilvoorde. Het vuur veroorzaakte heel wat schade in de zaak, daarom is de brasserie voor onbepaald tijd gesloten. Er vielen geen gewonden.

Rond 3 uur vannacht werd de brandweer opgeroepen voor een brand in brasserie Franklin aan de Rooseveltlaan in Vilvoorde. De brandweer kon het vuur vrij snel blussen, maar de schade aan de brasserie is er groot. Het parket stuurde het labo van de gerechtelijke politie en een branddeskundige ter plaatse, die bevestigt dat het om brandstichting gaat.

"Op camerabeelden is te zien hoe twee mannen rond 3 uur inbreken in het restaurant door een ruit”, zegt Carol Vercarre van het parket Halle-Vilvoorde. “Ze gieten vervolgens brandversnellers over de vloer. Daarna steekt één van hen beiden dit aan met een aansteker. De twee vluchten daarna via het ingeslagen raam.”

Van de daders is er voorlopig geen spoor. Op het moment van de brand, was er niemand aanwezig in het gebouw, er vielen dan ook geen gewonden. Brasserie Franklin is voor onbepaalde tijd gesloten.

radio2
radio2

Meest gelezen