Radio2

Vrouw uit Diksmuide die eigen sociale woning dreigde op te blazen in cel 

Een vrouw van 39 uit Diksmuide zit voorlopig in de gevangenis omdat ze ermee had gedreigd haar woning op te blazen. De vrouw belde de noodcentrale en zei dat ze de gaskraan had open gedraaid en dat ze in haar huis aan het wachten was tot het zou ontploffen. De brandweer snelde ter plaatse, maar vond geen abnormale gaswaarden. Het parket heeft beslist om de vrouw aan te houden. 

Woensdagochtend rond 9 uur belde een vrouw van 39 uit de Hofstraat in Diksmuide de noodcentrale op met de boodschap dat ze haar huis zou opblazen. Naar eigen zeggen draaide ze haar gaskraan open en wachtte ze tot haar huis zou ontploffen. Politie en brandweer snelden ter plaatse om de ernst van de situatie in te schatten. De vrouw woont in een wijk, een ontploffing had dus enorme gevolgen kunnen hebben.

De politie stelde meteen een perimeter in rond het huis van de vrouw. Buren mochten voor een korte tijd hun huis niet verlaten totdat de brandweer het gevaar van de situatie kon inschatten. Na een meting van de gaswaarden sloot de brandweer een ernstige dreiging uit. De politie viel het huis binnen en overmeesterde de vrouw. Het parket heeft beslist om haar aan te houden. 

Eerder veroordeeld

De vrouw is al eerder veroordeeld voor verschillende feiten en is dus geen onbekende voor het gerecht. In oktober kreeg ze een jaar cel met uitstel omdat ze medewerkers van het Sociaal Huis in Diksmuide had bedreigd met een mes. In 2021 kreeg ze ook al eens 12 maanden cel met uitstel voor stalking van haar voormalige huisarts.

Meest gelezen