Radio2

Vrouw van 19 valt in diepe gracht tijdens nachtspel van scoutsgroep in Loppem

In Loppem bij Zedelgem is een nachtspel van de scouts stopgezet nadat een lid van de groep in een gracht was gevallen. Dat gebeurde in de bossen aan de kampplaats Hopper Merkenveld. In het pikdonker viel een 19-jarige vrouw van de scoutsgroep plots in een drie meter diepe gracht. Volgens de eerste berichten gaat het goed met haar.

Om half één afgelopen nacht was een scoutsgroep bezig met een nachtspel tijdens hun zomerkamp. De groep verblijft in het Hopper Merkenveld jeugdcentrum en het nachtspel vond plaats in de weilanden en bossen naast de kampplaats. Een vijftiental leden van de scoutsgroep was met het spel bezig, tot plots één van de leden in een diepe gracht sukkelde. Het gaat om een vrouw van 19 uit Antwerpen die zich misrekende en in een drie meter diepe gracht viel, tussen enkele bomen. Volgens haar vrienden van de scouts had ze veel pijn en gaf ze aan niet meer te kunnen bewegen. Daarop werden de hulpdiensten verwittigd.

Brandweerladder

Het was de brandweer van Torhout en Oostkamp die ter plaatse kwam, samen met de MUG-dienst en ambulance. Brandweerkapitein Mathieu Vanwalleghem: "We vonden haar al snel in de gracht en ze was bij bewustzijn. Omdat de gracht droog was, konden we die goed betreden. Ze werd met een ladderwagen van de brandweer uit de gracht gehaald."

De vrouw kreeg ter plaatse de nodige hulp van de spoedarts. Ze werd stevig ingepakt naar het ziekenhuis overgebracht. Volgens de eerste berichten zou de vrouw het goed stellen. Ze kon op weg naar het ziekenhuis haar ledematen al terug bewegen. Maar ze viel wel op haar hoofd.  Meer onderzoek in het ziekenhuis moet duidelijk maken welke verwondingen ze opliep.

Radio2

Meest gelezen