Foto: Radio 2

Zware brand in stal in Gierle bij Lille

In een landbouwbedrijf in Gierle, bij Lille in de Kempen, is er een zware brand ontstaan. De brand was snel onder controle, maar de nabluswerken zullen nog enkele uren duren. Er is geen gevaar voor uitbreiding meer. Er waren geen dieren aanwezig in de stal en niemand raakte gewond.

In de Waterstraat in Gierle bij Lille heeft er in een stal van een landbouwbedrijf een zware brand gewoed. "Toen we werden opgeroepen konden we vanuit Turnhout al zien dat er een grote rookpluim aanwezig was. We hebben onmiddellijk drie autopompen en een tankwagen gestuurd om te blussen", zegt Gert Bax van brandweerzone Taxandria.

BEKIJK - Blussen van de volledig uitgebrande stal:

Videospeler inladen...

De brand ontstond in een traditionele stal van een landbouwer waar vooral machinerie en voertuigen aanwezig waren, maar geen dieren. De stal stond volledig in lichterlaaie en er was gevaar dat het vuur zou overslaan naar het omliggende gras en mogelijk ook een woning en een aanpalende stal, maar die zijn intussen gevrijwaard. De brand is onder controle en er is geen gevaar meer voor uitbreiding. Wel zal er nog enkele uren worden nageblust. Niemand raakte gewond. 

Er zouden ook knallen te horen zijn geweest. De politie laat weten dat het ging om banden van voertuigen in of naast het getroffen gebouw die ontploften. Uit veiligheidsoverwegingen roept de politie ook op om ramen en deuren gesloten te houden.

Speelpleinwerking stopgezet

Een speelpleinwerking in de buurt werd omwille van de rookontwikkeling vroegtijdig stopgezet. 43 kinderen tussen 6 en 14 jaar, en 11 begeleiders werden overgebracht naar het sportcentrum Balsakker in Lille. 

Foto: Radio 2
Foto: Radio 2

Meest gelezen