BY-SA

Aziatische bosmug ontdekt in Maasmechelen: “Insect is niet gevaarlijk”

Er is een Aziatische bosmug ontdekt in Maasmechelen. Dat gebeurde nadat een inwoner had gemeld dat hij mogelijk een tijgermug had gezien. Onderzoekers hebben dan in de buurt een val opgezet en zo is de Aziatische bosmug ontdekt. 

 Volgens het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) is de vondst van de mug niet verontrustend, maar het toont wel aan dat er steeds meer exotische steekmuggen in België te vinden zijn. Wim Van Bortel van het ITG: “We hadden al weet van een plek in België waar de Aziatische bosmug gevestigd is, dat is rond Namen. Er zijn eerder ook al waarnemingen geweest in Eupen en aan de overkant van de Maas in Nederland."

Ongevaarlijke mug

Een Maasmechelaar zag recent de steekmug die er anders uitzag dan een gewone mug en zocht het insect op op internet. De mug leek op een tijgermug, maar bleek uiteindelijk een ongevaarlijke Aziatische bosmug te zijn. “Het is geen mug die gevaarlijk is, dus die kan in het lab wel een aantal virussen overdragen maar is eigenlijk nooit betrokken geweest bij uitbraken van ziektes”, besluit Van Bortel.

BY-SA

Meest gelezen