© Piotr Cichosz

Dief gevat tijdens zevende diefstalpoging bij dezelfde winkelketen in Turnhout

In Turnhout is een man die zes keer zijn slag had geslagen in dezelfde winkelketen, veroordeeld tot een gevangenisstraf van 18 maanden. Tijdens zijn zevende diefstalpoging herkende het winkelpersoneel hem en verwittigde het de politie.

In april en mei sloeg de dief vier keer toe bij Krëfel in Turnhout. Telkens ging hij er van door met een laptop. Maar de man was niet aan zijn proefstuk toe. Eerder had hij ook al twee keer toegeslagen in een filiaal in Tielt-Winge. Daar maakte hij telkens twee hoofdtelefoons buit.

Op 17 mei probeerde hij opnieuw in te breken in Turnhout, maar dit keer liep hij tegen de lamp. Volgens de rechtbank had het winkelpersoneel hem herkend als de man die al vier keer een laptop had gestolen. Het personeel verwittigde de politie, waarna de dief kon opgepakt worden.  Hij had een grote papieren zak bij zich met verschillende lagen aluminiumfolie aan de binnenkant om het winkelalarm te omzeilen.

De dader moet 18 maanden naar de cel en en 208 euro boete betalen. De elektrozaak krijgt een voorlopige schadevergoeding van 2.500 euro.

Meest gelezen