©+KEV&CAM

Fietsenparking onder Rector De Somerplein in Leuven vanaf maandag permanent open

De fietsenparking onder het Rector De Somerplein in het centrum van Leuven zal vanaf volgende maandag 24 uur op 24 toegankelijk zijn. De vzw Velo wordt vanaf dan de nieuwe uitbater en zal de fietsenstalling de volgende weken ook een opfrisbeurt geven.

Vanaf maandag 1 augustus kan je je fiets 72 uur gratis stallen in de fietsenparking,  na die periode betaal je een toeslag. Camera's zullen dat controleren. De parking bestaat intussen 10 jaar en met de komst van de nieuwe uitbater, wil de stad de fietsenstalling een opfrisbeurt geven. In augustus zal de stalling daarom regelmatig deels gesloten zijn voor onderhoudswerken. 

“De hele infrastructuur is wel aan een opfrissing toe en gedurende de hele periode zal er ook een herinrichting van die parking gebeuren, zodat er meer plaats voor bepaalde typen van fietsen kan gecreëerd worden”, zegt schepen van Mobiliteit David Dessers (Groen).

De fietsenparking telt momenteel 550 plaatsen voor gewone fietsen, 35 plaatsen voor elektrische fietsen met tien gratis laadpunten en tien plaatsen voor buitenmaatse fietsen.

De stad voert de onderhoudswerken gefaseerd uit zodat er steeds rekken beschikbaar blijven. Tijdens grote evenementen zal een maximum aan fietsenstallingen bereikbaar zijn. “We gaan ervan uit dat in september alles op punt zou moeten staan, maar vanaf maandag is het wel al zo dat de fietsenparking op het Rector De Somerplein niet meer zal sluiten. En dus 24 uur op 24 en 7 dagen op 7 open zal zijn”,  besluit Dessers.

Meest gelezen