ASL Group

Limburgs luchtvaartbedrijf ASL Group koopt zes elektrische jets: "Kunnen verticaal opstijgen en landen"

De Limburgse luchtvaartonderneming ASL Group gaat zes Lilium Jets aankopen. Dat zijn volledig elektrische vliegtuigen die verticaal kunnen opstijgen en landen. De jets worden momenteel ontwikkeld door het Duits bedrijf Lilium.  

Het Duitse bedrijf Lilium is op dit moment bezig met de ontwikkeling van de elektrische jets.  De ASL group wil ze vanaf 2025 kunnen inzetten voor het vervoer van zakenmensen. "Het is een zeer belangrijke evolutie in de luchtvaartindustrie, een revolutie zelfs", vindt Johan Maertens van de ASL Group. "Want voor het eerst zullen volledig elektrische vliegtuigen personen kunnen vervoeren."

ASL Group

In de toestellen is plaats voor 6 passagiers. "Ze hebben maar liefst 30 kleine motoren aan boord, die dus volledig elektrisch aangedreven worden", legt Maertens uit. "Ze kunnen tot 250 kilometer ver vliegen, op een milieuvriendelijke manier." 

"Ons bedrijf is voortdurend op zoek naar nieuwe manieren om verantwoord te opereren, zowel op sociaal als ecologisch vlak", vertelt Philippe Bodson, eigenaar en CEO van ASL Group. "Met een uitstoot van nul, de mogelijkheid om verticaal op te stijgen en te landen en een ruime premium cabine, vertegenwoordigt Lilium de beste optie op de markt."

 

ASL Group

Meest gelezen