Belga

Politieman in de cel in onderzoek naar drugshandel

Bij een reeks huiszoekingen in een onderzoek naar drugshandel is een politieman opgepakt, dat schrijft Het Nieuwsblad en wordt bevestigd door het Brusselse parket en de politiezone Zuid, waar de man actief was. Hij verschijnt vandaag voor de raadkamer, die moet oordelen over zijn verdere aanhouding. 

Naast de politieman zitten nog drie andere verdachten in de cel. Het gaat om Albanezen die betrokken zouden zijn bij de kweek van cannabis. Het viertal werd begin deze week opgepakt na een reeks huiszoekingen op verschillende plaatsen in het land, waaronder Brussel. Woordvoerdster Sarah Frederickx kan enkel bevestigen dat er een gerechtelijk onderzoek loopt en dat de politieman op non-actief is gezet. “Het onderzoek zal uitwijzen welke mogelijke maatregelen er verder nog getroffen zullen worden”, klinkt het. 

Verschillende onderzoeksdaden bezig

Het Brusselse parket bevestigt het onderzoek, maar is voorlopig karig met commentaar omdat er nog verschillende onderzoeksdaden lopend zijn. “Ik kan bevestigen dat de politieman samen met drie andere verdachten werd aangehouden door de onderzoeksrechter in het kader van een gerechtelijk onderzoek naar de verkoop van verdovende middelen, meer bepaald cannabis”, zegt woordvoerder Stefan Vandevelde. “In het belang van het onderzoek kunnen we geen verdere informatie geven." Ook de advocaat van de politieman geeft geen commentaar op de aanhouding van haar cliënt. 

Meest gelezen