© To Walk Again vzw

Groene trui van Wout van Aert levert vzw To Walk Again 12.500 euro op

De groene trui van Wout van Aert heeft gisteren op een veiling tijdens het na-Tourcriterium in Herentals 12.500 euro opgebracht. "Wout is peter van onze vzw geworden nadat hij hier zelf heeft gerevalideerd. Wat hij toen heeft gezien, heeft hem aangegrepen", legt directeur Thomas Caers uit. 

Gisteren draaide het in Herentals maar om één man. Wout van Aert deed er zijn intrede als held. Maar de kersverse groene trui is ook peter van de vzw To Walk Again. En die trui heeft de vzw gisteren kunnen veilen om broodnodige fondsen binnen te halen. "Ik ben nog een beetje hees want ik was de veilingmeester in een tent waar 1.000 mensen in zaten. De trui heeft 12.500 euro opgebracht. Dat moment was ongelooflijk", aldus Caers.  

Lees verder onder het volledige gesprek met Thomas Caers van To Walk Again vzw.

Voor de directeur is het geen verrassing dat de kampioen z'n steentje bijdraagt. "Hij is peter geworden van onze vzw nadat hij bij ons gerevalideerd heeft. Hij heeft daar lotgenoten gezien en zelf met de machines getraind. Dat grijpt een mens aan. Hij komt nog steeds twee à  drie keer per jaar op bezoek. Dat is altijd een zeer warm bezoek, hij praat met patiënten en werknemers. Je merkt dat hij zeer aangedaan is door ons verhaal. Wout is naast een fantastische wielrenner een fantastisch mens."

Donker begin van de week

De opbrengst van de trui is zeer welkom voor de vzw. Begin deze week kwam To Walk Again nog in het nieuws omdat ze hun middelen sterk zagen slinken. "De tunnel was deze week even heel donker. Maar er is licht aan het einde van de tunnel. We moeten onszelf heruitvinden en herstructureren door de pandemie en het conflict in Oekraïne. We moeten een nieuw pad uitstippelen en zijn nu aan het bekijken met welke partners we dat kunnen doen." 

Meest gelezen