Eddie uit "Stranger things" jamt met Metallica "Master of puppets": "Ik voel me verbonden met jullie"

"Stranger things"-acteur Joseph Quinn heeft backstage op het festiva  Lollapalooza Metallica ontmoet. Quinn kwam polsen wat de bandleden vonden van zijn "Master of puppets"-solo in het vierde seizoen van de Netflix-reeks waarop hij plots mee gitaar mocht spelen.

Quinn vertolkt de rol van Eddie Munson in "Stranger things". In het tweede volume van het voorbije seizoen dat begin juli uitkwam, speelt Eddie op indrukwekkende manier de volledige solo uit "Master of puppets", een Metallica-klassieker. Door die passage kreeg het nummer - net zoals "Running up that hill" van Kate Bush - uit 1986 een zetje in hitlijsten, onder bij Spotify.

Metallica reageerde eerder al op sociale media vol lof over de "Stranger things"-bedenkers die muziek uit de jaren 80 integreren in de serie. "Niet alleen om "Master of puppets" op te nemen, maar ook om er zo'n doorslaggevende scène aan te koppelen", klonk het.   

Metallica bestaat voortaan uit vijf bandleden
drummer Lars Ulrich

Gisteren liet de Instagramaccount van Netflix en "Stranger things" een video los waarin Quinn achter de schermen van het Lollapalooza-festival Metallica ontmoet. Frontman James Hetfield maakt er geen geheim van dat hij met zijn kinderen alle seizoenen van de serie heeft gezien en dat door het samen kijken ze hechter zijn geworden. 

Quinn verklapte dat hij de afgelopen twee jaar "Master of puppets" beluisterde/bestudeerde: "Yeah, ik voel me verbonden met jullie." Waarop de acteur uitgenodigd werd om samen een potje te jammen of te improviseren. En zo geschiedde. 

Joseph Quinn zal zijn ontmoeting met Metallica in Chicago niet snel vergeten: 

"Metallica bestaat voortaan uit vijf bandleden", concludeerde drummer Lars Ulrich. En dat was niet de enige verrassing voor Quinn. Hij kreeg een gehandtekende gitaar cadeau, hetzelfde exemplaar dat Eddie gebruikte om de demobats, vleermuisachtige monsters in "Stranger things", af te leiden. Quinn bedankte Metallica van harte met een verbaasde "what the fuck".

Meest gelezen