foto VRT NWS - de voorlopig nog onbespoten muur in Diest

Sportstadion Diest wordt legale graffitimuur voor profs én beginners 

In Diest kunnen graffitikunstenaars vanaf maandag hun ding doen op de eerste legale graffitimuur van de stad. Zo wil de stad een nieuwe generatie straatkunstenaars de kans geven om het vak op een legale manier te leren én de wildgroei aan graffiti in het straatbeeld beperken.  

Vanaf maandag kan elke graffitikunstenaar zich uitleven op de muren van het sportstadion "De Warande" in Diest. De grote opening van de muur vindt vandaag al plaats tijdens het evenement Summerjam. Een festival dat draait rond "urban culture", of stadscultuur. Naast skateboarden, freerunning en basketbal kan graffiti er dan ook niet ontbreken.

Professionele graffitikunstenaars én jongeren

Je moet geen professionele graffitikunstenaar zijn om te kunnen mee genieten van de legale graffitimuren. Ook jongeren krijgen de kans om hun graffititalent te ontplooien. “Professionele kunstenaars zullen de bovenste delen van de muren van het stadion gebruiken. Tegelijkertijd zet onze jeugddienst de onderkant in als legale graffitimuur, om ook een nieuwe generatie straatkunstenaars de kans te geven de kneepjes van het vak te leren,” vertelt schepen Rick Brans (Open Diest).

Naast profs krijgen ook jongeren de kans om zich volledig uit te leven

Rick Brams, schepen van Jeugd en Sport

De vorige edities van Summerjam vonden plaats op de citadel. Maar vanaf dit jaar vind je het event met bijhorend basketbalveld, skatepark, amfitheater en stadion mét de graffitimuur allemaal terug op de Warande-site.

Meest gelezen