Reddingswerkers van het Iraanse Rode Kruis ruimen pijn in een dorp in het noordwesten van Teheran.

Overstromingen in Iran kosten al aan 56 mensen het leven

Stormweer en overstromingen in Iran hebben sinds woensdag aan minstens 56 mensen het leven gekost, 18 mensen zijn nog vermist. Dat meldt de Iraanse Rode Halve Maan. Minister van Binnenlandse Zaken, Ahmad Vahidi, zegt dat 21 van de 31 Iraanse provincies getroffen is door overstromingen.

Iran wordt al sinds woensdag geteisterd door hevige regenval. Daardoor kampen 21 van de 31 Iraanse provincies met overstromingen of landverschuivingen, zegt minister van Binnenlandse Zaken, Ahmad Vahidi. Ook de historische stad Yazd, in het centrum van het land en opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO, zou getroffen zijn. 

Volgens de Iraanse Rode Halve Maan, de tegenhanger van ons Rode Kruis, zijn al minstens 56 mensen om het leven gekomen als gevolg van de overstromingen. In de buurt van de hoofdstad Teheran kwamen meer dan 30 mensen om bij aardverschuivingen in twee nabij gelegen dorpen en in 8 andere provincies kwamen nog eens meer dan 20 mensen om het leven. 18 anderen zijn nog vermist. 

Iran heeft het afgelopen decennium met veel droogtes te kampen gehad, maar heeft ook regelmatig last van overstromingen door stortregens. Afgelopen zaterdag kwamen bij plotselinge overstromingen in de zuidelijke Iraanse provincie Fars ook al minstens 22 mensen om het leven. 

Meest gelezen