archiefbeeld

Brussel en enkele Vlaamse steden en gemeenten kleuren blauw in de strijd tegen mensenhandel 

In verschillende Vlaamse steden en gemeenten, en ook in Brussel, gaat vanavond blauwe verlichting aan rond bekende gebouwen in het kader van de de Internationale Dag tegen de Mensenhandel. In Brussel licht bijvoorbeeld het stadhuis op en Manneke Pis trekt er ook een speciaal pak aan.  

Op 30 juli is het de internationale dag tegen mensenhandel, een dag die gesymboliseerd wordt met een blauw hart. Om de actie in de verf te zetten lanceren de VN een oproep om iconische gebouwen wereldwijd te verlichten. Dat zal ook op heel wat plaatsen in Vlaanderen en Brussel gebeuren. In de hoofdstad wordt het stadhuis vanavond blauw verlicht, Manneke Pis trekt ene blauwe short en een t-shirt met daarop een blauw hart. In het stadhuis is er tegelijk ook een fototentoonstelling rond het thema mensen handel. 

Ook andere steden en gemeenten doen mee

De actie met het blauwe hart loopt in meer dan 30 landen. In Vlaanderen doen ook Antwerpen, Brugge, Lanaken, Nazareth, Ninove en Tongeren mee. Daar zal telkens een stadhuis, of een ander iconisch gebouw, in blauw licht baden. 

Meest gelezen