© Radio 2

Trekkertrek in Pelt: 320 chauffeurs sporten met tractoren

In Pelt wedijveren elk jaar bestuurders met elkaar in hun tractor op de wedstrijd Trekkertrek, het gaat om landbouwers, grondwerkers en tuinaanleggers. Over een lengte van 100 meter trekken ze een sleepwagen met een ballast erin. Tractoren worden ingedeeld in gewichtsklassen.

“Het is een echt evenement voor landbouwers”, vertelt organisator Wout Schuurmans. “Het is de bedoeling dat de bestuurder van de tractoren een last met zich meeslepen. En wie het verst geraakt is de winnaar.”  De wedstrijd werkt met gewichtsklassen, met grote en kleine voertuigen. Hoe verder de tractor rijdt, hoe moeilijker het wordt om vooruit te geraken omdat de ballast in de sleepwagen zich verplaatst. 

Ik heb niet echt een techniek om de wedstrijd te winnen, ik geef gewoon gas en ik kijk wel waar ik eindig

Pehr Van Deurzen

Sommige deelnemers doen vooral mee voor de sfeer. “Ik kom hier vooral om pinten te drinken“, lacht Pehr Van Deurzen uit Hamont-Achel. “Ik heb niet echt een techniek om de wedstrijd te winnen. Ik geef gewoon gas en ik kijk wel waar ik eindig.” Voor Geert Maes uit Lommel geeft een kick om met een tractor te kunnen rijden. “Het is plezant en het geeft adrenaline om met zo’n voertuig op zo’n wedstrijd te kunnen rijden”, zegt hij. “Maar ik kom vooral toch om me te amuseren.”

Meest gelezen