Verdachte dubbele moord Kinrooi pas over enkele maanden uitgeleverd

De verdachte van de dubbele moord in Kinrooi kiest voor een lange uitleveringsprocedure. Daardoor kan het maanden duren voor hij aan België kan worden uitgeleverd. De man van 56 werd opgepakt in Nederland, nadat er twee mensen vermoord werden teruggevonden in Kinrooi. 

De onderzoeksrechter heeft een internationaal aanhoudingsbevel uitgevaardigd zodat de verdachte kan worden uitgeleverd aan ons land. De man werd opgepakt in Nederland en kon kiezen tussen een korte of lange procedure om uitgeleverd te worden. Bij de korte procedure zou hij al na enkele dagen ondervraagd kunnen worden in België,  maar daar heeft hij zich dus tegen verzet waardoor het nog maanden kan duren tot hij uitgeleverd is.

Met geweld om het leven gebracht

Op 12 juli kreeg de politie van de zone Carma een melding dat er twee lichamen gevonden waren in een appartement in de Congostraat in Kinrooi. Het ging om een vrouw en haar neef die doodgeschoten waren. Het vrouwelijk slachtoffer had ooit een relatie met de man die nu verdacht wordt. 

Meest gelezen