foto VRT NWS

Dronken Fransman botst tegen gevel en veroorzaakt gaslek in Mesen

Het centrum van Mesen is gisteren een tijdje geëvacueerd omdat er gas ontsnapte nadat een Fransman er tegen een gevel is gereden. Bij de botsing vielen geen gewonden, de woning raakte beschadigd. Netbeheerder Fluvius kwam ter plaatse om het lek te dichten. 

Een auto met Franse nummerplaat is zaterdagochtend rond 06.30 uur tegen de voordeur en de gevel gereden van een woning in Mesen. Bij de botsing werd ook een gasmeter geraakt waardoor er een lek ontstond. De brandweer werd opgeroepen en de straat werd afgezet. De buurtbewoners werden geëvacueerd tot Fluvius het lek kon dichten. Bij het incident raakte niemand gewond. Aan de beschadigde woning zijn noodherstellingen uitgevoerd. De Franse auto moest weggetakeld worden. 

De bestuurder van de wagen, een Fransman van 35, bleek na een ademtest onder invloed. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingehouden. Volgens getuigen zouden ook de andere twee Franse inzittenden geïntoxiceerd geweest zijn. 

Meest gelezen