© Radio 2

Motorrijder (56) overleden na crash tegen paal in Sint-Pieters-Leeuw

In Sint-Pieters-Leeuw is zaterdagmiddag een dodelijk ongeluk gebeurd met een motorrijder. Hij crashte tegen een betonnen paal. Het slachtoffer uit Vlezenbeek werd nog gereanimeerd maar overleed uiteindelijk aan zijn verwondingen.

Op de Pepingensesteenweg is zaterdagmiddag, rond 14.30 uur, een motorrijder tegen een betonnen paal gecrasht. Het ongeval gebeurde ter hoogte van het politiecommissariaat.  “De man verloor vermoedelijk de controle over het stuur”, zegt Christian Steens van de politie. “Hij raakte eerst een houten paaltje aan de haag die het fietspad van de weg scheidt. Vervolgens kwam hij terecht op het fietspad, een 50-tal meter verder crashte hij tegen een betonnen paal. De man raakte zwaargewond.”

Uit de bocht door te hoge snelheid

De hulpdiensten, waaronder een ziekenwagen en MUG, zijn ter plaatse gekomen. “Het slachtoffer, een man uit Vlezenbeek, werd drie kwartier lang gereanimeerd maar is helaas overleden”, gaat Christian Steens verder. Er was niemand anders bij het ongeval betrokken. Volgens het parket is de man uit de bocht gevlogen door te hoge snelheid. Door het ongeval werd de rijbaan een tijdje afgesloten in beide richtingen. 

Meest gelezen