Spookrijder dodelijk ongeval Zandvoorde had psychische problemen, reed mogelijk bewust in op tegenliggers

De spookrijder die gisteren in Zandvoorde om het leven kwam bij een ongeval op de A10, reed mogelijk bewust in op de tegenliggers. Volgens zijn familie had de man psychische problemen. Het parket bevestigt die informatie aan onze redactie.

De man die gisteren inreed op een camper en daarbij om het leven kwam, deed dat mogelijk bewust. Dat blijkt uit informatie van de familie. Ook het parket bevestigt dat de man van 31 uit Oostende met psychische problemen kampte.

Het ongeval gebeurde gisteren kort voor de middag in Zandvoorde, op de A10, de drie inzittenden van de camper werden zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht, maar zijn niet langer in levensgevaar. 

Psychotische aandoening

"De man heeft al heel zijn leven een psychotische aandoening, hij nam daarvoor medicatie", vertelt een familielid.  De laatste tijd zou het opnieuw niet goed gegaan zijn met de man. "Vrijdag raakte hij in een psychose waarbij hij de controle over zichzelf verloor. Hij is daarop naar het ziekenhuis gegaan en vroeg om opgenomen te worden, maar daar was voorlopig geen plaats voor hem", zegt een familielid. 

"Hij heeft wellicht gehandeld in een fractie van een seconde, zonder na te denken over de gevolgen van zijn daden", gaat het familielid verder. "Als hij vrijdag geholpen was geweest, was dit verschrikkelijke ongeval wellicht niet gebeurd. Ons medeleven gaat uit naar de mensen in de camper en hun familie."

Wie met vragen zit over zelfdoding kan terecht op de Zelfmoordlijn, op het gratis nummer 1813, of op zelfmoordlijn1813.be. Nood aan een gesprek? Dan kan u 24/7 terecht bij Tele-Onthaal op het nummer 106. U kan ook chatten via www.tele-onthaal.be. Jongeren kunnen terecht bij Awel op telefoonnummer 102, of via chat op awel.be.

Bekijk hier beelden van het ongeval in Zandvoorde:

Videospeler inladen...

Meest gelezen