Radio 2

Suikerrock op nieuwe locatie is groot succes: "Makkelijker en fijner" 

Het Bietenplein achter de suikerfabriek in Tienen, heeft zijn vuurdoop als festivalterrein goed doorstaan. De nieuwe locatie van Suikerrock was volgens organisatie én Rode Kruis een groot succes. De jaren voordien werd het muziekfestival op de Grote Markt van Tienen gehouden. Maar dat zal voorlopig niet meer gebeuren. 

Walter Kestens, organisator van Suikerrock, kijkt tevreden terug op vier dagen feest. De afgelopen dagen stonden grote namen op het podium zoals De Kreuners, Zwangere Guy, de Amerikaanse zangeres Kelis, en muzieklegende Tom Jones mocht gisteren afsluiten. Dat gebeurde voor het eerst op de nieuwe locatie: het Bietenplein achter de suikerfabriek in Tienen. En dat was een schot in de roos, zegt organisator Walter Kestens. "We mogen echt spreken van een topeditie. En ook belangrijk, de nieuwe site werkt echt. Gelet op de opkomst, de sfeer, de ambiance die er overal was, aan de mainstage, bij de dj's, op het reuzenrad. Dat is het publiek dat zegt "dit is wat het moet zijn". Na corona eindelijk weer kunnen feesten, dat doet deugd." 

Makkelijker werken

Naast de honderden vrijwilligers die instonden voor de catering, de controle van de bandjes, het ontvangst van artiesten, de bar en de eettentjes, waren er ook 30 vrijwilligers van het Rode Kruis. Coördinator Hans Decoster is blij dat het festival zich nu op één terrein afspeelt. "We werken met teams van twee personen die rondlopen over het festivalterrein om te kijken of er ergens hulp nodig is. Daarnaast hebben we ook een commandocentrum waar we alle camerabeelden in het oog kunnen houden. Dat gaat een stuk makkelijker nu alles op één locatie is."

Per dag moesten we zo'n 40 à 50 per wespensteken verzorgen 

Hans Decoster, coördinator Rode Kruis

Die interventies waren dit jaar vaak dezelfde, gaat Decoster verder. "Ongeveer de helft van de vragen tot verzorging had te maken met  wespensteken. Dat waren er rond de 40 à 50 per dag. Dat is meer dan normaal, maar er zijn dan ook meer wespen dan vorig jaar. Ik zie dat thuis in mijn boomgaard ook",  aldus Decoster. Daarnaast zijn enkele mensen afgevoerd naar het ziekenhuis, de MUG (Mobiele Urgentiegroep) is volgens Decoster maar één keer tussenbeide moeten komen. 

Meest gelezen