brandweerzone Vlaams-Brabant West

Haagbrand breidt razendsnel uit in Sint-Genesius-Rode: brandweer wijst op groot brandgevaar bij droogte

In Sint-Genesius-Rode heeft de brandweer op het nippertje kunnen voorkomen dat een vegetatiebrand oversloeg op een woning. Het vuur kon zich niettemin over 5 tuinen verspreiden. De brandweer waarschuwt naar aanleiding hiervan nog maar eens voor het grote brandgevaar bij deze aanhoudende droogte.

In Sint-Genesius-Rode vatte zondagnamiddag een haag vuur. De brand breidde zich, door de droogte, razendsnel uit over een vijftal aanpalende tuinen. Ploegen van de brandweerzone Vlaams-Brabant West en van de Brusselse brandweer konden nipt voorkomen dat de brand oversloeg op een woning. Een houten tuinhuis met inboedel ging wel verloren.  

De brand ontstond aan deze haag en verspreidde zich erg snel
brandweerzone Vlaams-Brabant West

Waarschuwing

De brandweer maakt van het incident gebruik om nogmaals de aandacht te vestigen op de gevaren van de extreme droogte. "We krijgen de jongste weken heel wat van deze oproepen voor branden aan hagen, in tuinen of op velden", zegt woordvoerder Wouter Jeanfils van de zone Vlaams-Brabant West. "Alle gewassen staan erg droog. Als er wat wind staat, kan een beginnende brand zich snel uitbreiden." 

Jeanfils dringt er op aan om erg voorzichtig te zijn: "Let goed op als je een barbecue of vuurkorf ontsteekt. Doe dat bij voorkeur niet in het kurkdroge gras en hou dan steeds een blusmiddel bij de hand. Als het toch tot een brand komt, bel dan meteen de brandweer."

Hoe de brand zondag in Sint-Genesius-Rode precies is ontstaan, blijft voorlopig  onduidelijk. 

Ook dit tuinhuis werd door het vuur vernield
brandweerzone Vlaams-Brabant West

Meest gelezen