BELGA/WAEM

4 dagen grote verkeershinder verwacht bij Sportpaleis door werken op kruispunt: "Vermijd de omgeving"

De komende 4 dagen zal er grote verkeershinder zijn op het kruispunt Schijnpoort aan het Antwerpse Sportpaleis in Deurne. Er komt een nieuwe laag asfalt en om die te leggen gaat het kruispunt helemaal dicht. 

Als voorbereiding op de Oosterweelwerken in de buurt van het Sportpaleis, wordt het kruispunt Schijnpoort (Schijnpoortweg-Bisschoppenhoflaan)  vernieuwd. Dat moet de doorstroming vlotter doen verlopen. Er zal een nieuwe laag asfalt aangebracht worden.  Vanaf morgen tot en met zaterdag gaat het kruispunt daarom 4 dagen dicht. Ook de op- en afritten van de ring worden afgesloten.  Je zal alleen via de Noordersingel en de Slachthuislaan de ring nog op kunnen. "We vragen om de omgeving te vermijden", zegt Emilie Frans van Lantis, dat alle Oosterweelwerken uitvoert.

Daarnaast worden ook de oversteekplaatsen voor fietsers en voetgangers veiliger gemaakt. "Dat is nodig omdat fietsers en voetgangers vanaf september enkel nog langs de zijde van het Sportpaleis kunnen passeren. De zuidzijde van het Sportpaleis wordt volledig afgesloten tijdens de werken. Deze aanpassing zal minimaal tien jaar duren", aldus Frans. 

Voor fietsers en voetgangers zal de verandering zeker tien jaar duren

Emilie Frans, Lantis

Duidelijke wegmarkeringen

Tijdens de werken worden duidelijke wegmarkeringen aangebracht bij de oversteekplaatsen."We willen dat de zwakkere weggebruikers veilig de Oosterweelwerken kunnen passeren. Hiervoor passen we ook de verkeerslichten aan", zegt Frans. 

Het doel van deze werken is om het comfort voor fietsers en voetgangers te verhogen. "We willen nieuwe fietspaden aanleggen, een veilige doorgang verzekeren en mensen stimuleren om meer met de fiets of te voet te gaan. Zo krijgen we veel minder sluipverkeer in Deurne en Merksem en op de Antwerpse ring", zegt Frans. 

Meest gelezen