Duiker Danny Kleeren en Melissa Serré
Melissa Serré

Gsm van Melissa uit Linter met foto's van overleden moeder op, uit Maas gevist door behulpzame duiker

Een gsm die dagen op de bodem van de Maas heeft gelegen, is teruggevonden én werkt nog steeds. Tot groot geluk van de Linterse Melissa Serré. Op het toestel staan namelijk foto's van haar overleden moeder. Die heeft ze nu terug dankzij duiker Danny Kleeren. 

Vorige week was Melissa Serré uit Linter, bij Tienen op vakantie met haar gezin in Maaseik. Toen ze met een vlot op de Maas dobberde, viel haar iPhone uit haar handen, recht de Maas in. "Ik was op mijn smartphone door vacatures aan het scrollen, omdat ik door corona na 19 jaar zonder werk ben gevallen. En plots glipte die uit mijn handen omdat er een speedboot voorbij kwam gevaren." Omdat het water daar zo diep en donker is, verwachtte Melissa niet dat ze haar gsm ooit nog terug zou vinden." 

Melissa zat in zak en as, want op het toestel staan ook foto's van haar overleden moeder. Gelukkig schoot haar man meteen in actie. "Die is beginnen googelen, en vond zo de duikers van gevonden-verloren.be. Die zijn dan de Maas ingedoken en hebben mijn smartphone teruggevonden. Ik was echt zo blij." 

Melissa Serré

De held die Melissa's smartphone uit de Maas heeft gehaald, is Danny Kleeren, een van de vrijwilligers van de organisatie gevonden-verloren.be. Zij zoeken met metaaldetectoren naar kostbare sieraden die verloren zijn gegaan. Maar dus ook naar gsm's zoals die van Melissa. Kleeren: "We zijn bijna dagelijks bezig met mensen te helpen die iets waardevol zijn verloren. Bij het verhaal van Melissa dachten we meteen, we moeten deze dame helpen."

Intussen werkt haar smartphone weer en kan Melissa opgelucht ademhalen, de foto's van haar moeder zijn terecht. "Na een dagje laten rusten, werkt die inderdaad weer prima. Ik ben echt ongelofelijk blij en Danny zo ongelofelijk dankbaar", laat ze nog weten.  

Meest gelezen