Man uit Kuurne met B&B in Portugal: “Eigenlijk valt de hitte nog wel mee”

Luc Vandewiele uit Kuurne baat in de Algarvestreek in het zuiden van Portugal Bed and Breakfast Casa Mama Mia uit, en beleeft daardoor de warmte in het Zuiden van Europa vanop de eerste rij. “Eigenlijk valt het zeer goed mee”, zegt hij zelf.

Er zijn de afgelopen weken veel bosbranden geweest in Zuid-Europa. “Maar wij zijn gespaard gebleven”, aldus Luc Vandewiele. “Aan de westkust waren er wel bosbranden en die rook je tot hier.” Vandewiele prijst zich gelukkig dat de branden niet tot bij hem kwamen. “Dat zou een ramp zijn geweest, we liggen midden in een natuurlijke omgeving met veel bomen.”

Vandewiele neemt een aantal voorzorgsmaatregelen: “We doen momenteel geen barbecues, dat mag ook niet van de regering. We hebben ook een volledig evacuatieplan. En we hebben noodnummers: de brandweer is hier goed voorbereid.”

30 graden met kustbriesje

“Eigenlijk valt het allemaal wel mee,” zegt Vandewiele, “het is hier momenteel zo’n 30 graden. En we liggen vlakbij de kust, dus hebben een fris zeebriesje.” Dat stelt ook veel klanten gerust. “Als ze naar hier komen, hebben ze soms angst voor hoge temperaturen en branden, maar eens ze hier zijn is dat ver van hun bed”, besluit Vandewiele.

Meest gelezen