NMBS wil nieuwe overdekte parking voor 600 fietsen aan Gentse Sint-Pietersstation

De NMBS wil een nieuwe fietsparking voor ruim 600 fietsen onderbrengen aan station Gent-Sint-Pieters. De spoorwegmaatschappij wil de parking in een ruimte onder een kantoorgebouw, vlak naast het station, plaatsen. De nieuwe fietsparking moet er bovenop de 17.000 overdekte fietsplaatsen komen die NMBS eerder aankondigde. Die komt er wanneer de werken aan het nieuwe station volledig klaar zijn. 

De NMBS heeft een vergunningsaanvraag ingediend voor een nieuwe overdekte fietsparking aan het station. De parking voor 600 fietsen zou onder een kantoorgebouw naast het station komen. De ruimte staat leeg en de NMBS wil die daarom nuttig invullen. Op die manier wil de NMBS een langlopend probleem aanpakken. Veel fietsers vragen al jaren voor meer parkeerplaatsen. 

We zijn ervan overtuigd dat de komende jaren het aantal fietsen alleen maar zal toenemen
Woordvoerder NMBS Dimitri Temmerman

"We zien dat aan het aantal fietsen dat aan het station staat en gebruik maakt van de fietsparkeerplaatsen", legt woordvoerder Dimitri Temmerman uit. "We zijn ervan overtuigd dat dat de komende jaren alleen maar zal toenemen. Vandaar dat er bij de nieuwe plannen voor het Sint-Pietersstation nog meer overdekte fietsparkeerplaatsen komen dan oorspronkelijk was voorzien."  

kasto80

Meest gelezen