Lange files bij autokeuringscentra Erembodegem en Sint-Denijs-Westrem, politie roept op niet meer te komen

Wie vandaag nog zonder afspraak z'n auto wil laten keuren in Erembodegem, Sint-Denijs-Westrem of Stekene, is eraan voor de moeite. Omdat er lange files staan, ook op de wegen naar de keuringscentra, roept de politie op om vandaag niet meer naar de autokeuring te gaan. "Het is de eerste dag sinds corona dat mensen zonder afspraak naar één van deze drie centra in Oost-Vlaanderen kunnen komen. We konden niet inschatten dat het zo'n toeloop zou veroorzaken", zegt Sofie Vanhout van GOCA Vlaanderen, het expertisecentrum voor autokeuring en rijbewijs.  

Tijdens corona kon je in de autokeuringscentra enkel nog op afspraak terecht. Er was geen enkele dag waarop je zonder afspraak kon gaan. Vanaf nu is dat wel terug het geval. "In Oost-Vlaanderen gaat het om 3 dagen per week, verspreid over 9 verschillende keuringscentra", legt Sofie Vanhout uit. "Vandaag is dat in Erembodegem, Sint-Denijs-Westrem en Stekene. Morgen en vrijdag is dat in 6 andere centra." En daar hebben de mensen duidelijk op gewacht: in alle 3 de centra is het sinds vanmorgen een overrompeling. 

Evalueren en bijsturen

"De zomervakantie is sowieso een drukke periode in de keuringscentra", gaat Vanhout verder, "maar nu komt daar dus ook de nieuwe regeling bij die vanaf augustus van kracht werd." De keuringscentra konden niet voorspellen wat het zou geven. "Corona heeft ervoor gezorgd dat mensen nu meer en meer op afspraak willen komen, we konden niet voorspellen wat die ene dag dus zou geven. Maar we gaan de komende dagen en weken evalueren en bijsturen." 

Check altijd de webcam voor je naar de keuring vertrekt

Sofie Vanhout, woordvoerder GOCA Vlaanderen

Intussen roepen zowel de politie als de keuringscentra van Sint-Denijs-Westrem, Erembodegem en Stekene op om vandaag niet meer naar de keuring te komen. Dat staat ook te lezen op de website. "De politie en gemeenten staan in contact met elkaar om alles in goeie banen te leiden", weet Sofie Vanhout. "De situatie zal zich met de uren ook wel normaliseren."

Gouden tip

Maar er is een gouden tip: als je van plan bent zonder afspraak naar de keuring te gaan, check altijd de webcam van de keuringscentra. "Elk centrum toont livebeelden van de situatie aan het keuringsstation. Als je ziet dat het te druk is, stel je bezoek dan enkele uren uit", raadt Sofie Vanhout aan.  

kasto80

Meest gelezen