16-jarig meisje van verdrinkingsdood gered in Knokke-Heist

In Knokke-Heist is deze namiddag een meisje van 16 jaar gered toen ze in een onbewaakte zone aan het zwemmen was. Haar twee vriendinnen hebben de redders uit de zone ernaast verwittigd, die haar net op tijd uit het water konden halen.

Het meisje van 16 jaar was aan het zwemmen in een onbewaakte zone, toen ze plots in de problemen kwam. “Twee vriendinnen van het meisje hebben toen de redders van de zone ernaast verwittigd”, aldus An Beuns, secretaris van de Intercommunale Kustreddingsdienst West-Vlaanderen. Toen de redders haar uit het water haalden, reageerde ze eerst niet, maar ondertussen is ze weer bij bewustzijn. Ze werd naar het ziekenhuis ter controle gevoerd. “Ze had ferm wat zeewater binnengekregen en is waarschijnlijk uit paniek even het bewustzijn verloren.”

We raden aan om in een bewaakte zone te gaan zwemmen
An Beuns, secretaris van de Intercommunale Kustreddingsdienst West-Vlaanderen

Onbewaakte zone

Beuns benadrukt dat dit veel erger had kunnen aflopen. “Het meisje had veel geluk dat er omstaanders waren die ter hulp konden schieten. In een onbewaakte zone kan er net zo goed niemand zijn. We raden mensen altijd aan om in bewaakte zones te gaan zwemmen, en nu blijkt eens te meer waarom dat zo belangrijk is.”

Zelfs als je goed kan zwemmen, is het belangrijk om in die bewaakte zones te gaan. “Veel mensen denken dat ze goed kunnen zwemmen en dat is wellicht ook zo in een zwembad. Maar zwemmen in een zwembad is heel anders dan in de Noordzee. Er staat al een paar dagen een stevige zeebries waardoor er hoge golven zijn. Daarnaast is de temperatuur van het water veel kouder dan in een zwembad”, waarschuwt Beuns.

Meest gelezen