Vals Twitterprofiel voetballer Charles De Ketelaere lokt met vroegtijdige afscheidsboodschap duizenden volgers 

Een afscheidsboodschap voor Club Brugge van een zekere C_De_Ketelaere veroorzaakte maandagavond veel reactie. Het gaat om een vals Twitterprofiel van voetballer Charles De Ketelaere, die dinsdag pas zijn recordoverstap van Club Brugge naar het Italiaanse AC Milan bekend maakte. De voetballer heeft geen eigen Twitterprofiel. 

De transfer van Club Brugge-aanvaller Charles De Ketelaere naar het Italiaanse AC Milan was nog niet in kannen en kruiken of daar was het afscheid voor de landskampioen al. "Ik wil Club Brugge bedanken om mij de kans te geven al van kinds af aan tot hun rangen te behoren, om mijn dromen te doen uitkomen, om mij getraind te hebben tot een professionele speler. Dank jullie voor alles!", tweette ene C_De_Ketelaere maandagavond, een dag voordat de Rode Duivel daadwerkelijk zijn handtekening onder een contract in Milaan zette.

Hoewel de overstap al even in de lucht hing, De Ketelaere zat voor de eerste twee competitiewedstrijden van de landskampioen niet bij de selectie, leek het bericht op de bevestiging van de transfer. Het duurde dan ook niet lang of de reacties stroomden binnen. Uitzinnige Milansupporters heetten De Ketelaere welkom terwijl heel wat fans van blauw-zwart met pijn in het hart afscheid namen van hun nummer "90". Het bericht werd meer dan duizend keer geretweet en het volgersaantal van het account groeide aan tot meer dan 8.000 mensen. 

Geen interesse in Twitter

"Official Account of Player AC Milan", staat op de slechts drie maanden oude pagina van C_De_Ketelaere, maar niets is minder waar. Het gaat namelijk niet om het echte account van De Ketelaere. "Charles heeft geen Twitterprofiel", bevestigt directeur Communicatie van Club Brugge Kirsten Willem die maandag op Twitter vroeg om het account te rapporteren. Wie er achter het nepaccount zit is niet duidelijk. 

Willem vertelt dat spelers meestal in samenspraak met de club actief kunnen zijn op sociale media, maar dat De Ketelaere zelf geen interesse toont in Twitter en dus ook geen profiel heeft. Een Instagramaccount (zie afbeelding hieronder), dat ook aan het nepaccount werd gekoppeld, heeft de voetballer wel. Daarop communiceerde hij dinsdag ook over zijn eerste dag in Milaan. 

Recordtransfer

De nog maar 21-jarige De Ketelaere tekende dinsdag bij de Italiaanse landskampioen AC Milan. Dat nam hem voor een bedrag van 35 miljoen euro over van Club Brugge, een recordbedrag voor een Belgische club. 

De Ketelaere speelde sinds jongsaf voor Club Brugge en mocht vanaf 2019 voor de eerste ploeg uitkomen waarmee hij drie landstitels en twee Supercups won. Op individueel vlak werd De Ketelaere op het Gala van de Gouden Schoen twee keer uitgeroepen tot voetbalbelofte van het jaar. Sinds 2020 is hij ook Rode Duivel. 

Meest gelezen