Jongeman uit Brussel verdronken in steengroeve in Charleroi

In de Henegouwse gemeente Mont-sur-Marchienne, deelgemeente van Charleroi, is een jongeman van 19 uit Brussel verdronken in een steengroeve. De hulpdiensten probeerden hem nog te reanimeren, maar tevergeefs.

Een 19-jarige jongeman uit Brussel is woensdag verdronken in de steengroeve Gralex, gelegen in Mont-sur-Marchienne, een deelgemeente van Charleroi. 

BEKIJK - Een van de eigenaars van de oude steengroeve getuigt: "Er kan van alles in het water zitten, dus je blijft er beter weg."

Videospeler inladen...

De man was met vrienden gaan zwemmen in een gebied waar dat niet mocht. Hij verdween toen hij in het water dook. Duikers kwamen nog ter plaatse om de man te zoeken, maar niet veel later kwam het lichaam van het slachtoffer bovendrijven.  De hulpdiensten probeerden hem nog te reanimeren, maar die pogingen waren tevergeefs. Het slachtoffer is een man van 19 uit Brussel.

Eind juli verdronk ook al een man van 19 jaar uit Molenbeek. Dat gebeurde in De Plas, de zwemvijver van Houthalen- Helchteren. 

Meest gelezen