Minder klanten bij Kempen Kayaks: "Mensen denken dat het water te laag staat, maar dat klopt niet"

Kempen kayaks heeft minder klanten, omdat die denken dat kajakken er niet mogelijk is door de droogte. Nochtans staat het water er hoog genoeg. "De mensen horen dat er niet meer gekajakt kan worden op de Ourthe en denken meteen dat er hier in de Kempen ook niet genoeg water is. Maar dat klopt dus niet", zegt Patrick Seels van Kempen Kayaks. 

Door de droogte van de afgelopen maand, kan er op de Ourthe niet meer gekajakt worden. Maar op de Nete in de Kempen kan dat nog wel. "Normaal verhuren wij kajaks tussen Retie en Kasterlee, maar door de droogte zijn we verhuisd naar Netherust in Kasterlee", vertelt Patrick aan Radio2 in Antwerpen. 

Patrick merkt dat er minder klanten komen. "Ze denken dat het water te laag staat en komen daarom niet kajakken. Maar hier bij Netherust is er zeker nog genoeg water. We willen dus een warme oproep doen om toch af te komen, want we kunnen de inkomsten wel gebruiken", lacht Patrick. 

Al bij al goede zomer

Andere kajakverhuurders in de Kempen zien dan weer meer klanten, omdat ze in de Ardennen niet terechtkunnen. Benny De Laet verhuurt kajaks op de kleine Nete en ziet net meer klanten. "Het is sowieso een beter jaar dan 2021, want toen was er veel te veel water en mocht er niet gevaren worden." 

Ook in Mechelen is er al goed gekajakt deze zomer. "Er komen best wel wat mensen. De Dijle is vlot bevaarbaar", zegt JLP Freetime. 

Meest gelezen