Foto: Radio 2

Ontploffingen op twee verschillende plaatsen in Antwerpen afgelopen nacht: mogelijke link met drugsmilieu

In Antwerpen zijn er vannacht ontploffingen geweest op twee verschillende locaties. De eerste vond plaats in de Volkstraat in het centrum, de tweede op de Turnhoutsebaan in Deurne. Er vielen geen gewonden.

Buurtbewoners in Antwerpen zijn vannacht wakker geschud door twee ontploffingen op verschillende plaatsen. "Rond kwart na drie kregen we een melding van in de Volkstraat, om twintig voor vier gebeurde hetzelfde op de Turnhoutsebaan in Deurne", zegt Kristof Aerts van parket Antwerpen. "We bekijken of het over dezelfde explosieven gaat en of er een link is tussen beide incidenten."

Er zijn twee verschillende onderzoeksrechters aangesteld

Kristof Aerts, parket Antwerpen

Voorlopig zijn er twee verschillende onderzoeken opgestart. "Er zijn twee verschillende onderzoeksrechters aangesteld en beide gevallen liggen bij de federale gerechtelijke politie." Mogelijk is er ook een link met het Antwerpse drugsmilieu.

Er vielen geen gewonden. Er is wel materiele schade, vooral op de Turnhoutsebaan. Daar is schade aan een kapperszaak en de inkom van een appartementsgebouw.

De Antwerpse burgemeester Bart De Wever (N-VA) wijst andermaal naar het federale niveau."Het parket en de federale gerechtelijke politie voeren een oneerlijke strijd door een ernstig gebrek aan mensen en middelen", aldus De Wever.

Oppositiepartij Groen vindt dat De Wever moet stoppen met vingerwijzen en zelf meer inspanningen moet leveren. "De afbouw van toegankelijke en wijkgebonden politie is een dramatische beslissing geweest", aldus Groen.

Het radicaal-rechtse Vlaams Belang herhaalt zijn oproep voor tijdelijke militaire bewaking te voorzien in "risicowijken".

BEKIJK - De schade van de ontploffing op de Turnhoutsebaan in Deurne:

Videospeler inladen...
Volkstraat
MARNIK AERTS
MARNIK AERTS
Foto: Radio2

Meest gelezen