Sint-Rochus Aarschot

Eerste bewoners woonzorgcentrum Sint-Rochus Aarschot klaar om terug te keren na brand

In Aarschot kunnen maandag de eerste bewoners van Sint-Rochus terugkeren naar het woonzorgcentrum na de brand van 2 weken geleden. Donderdag zijn de gelijkvloers en de benedenverdieping vrijgegeven, de tweede verdieping blijft nog een tijdje gesloten.

De brand in het woonzorgcentrum Sint-Rochus twee weken geleden bleek aangestoken. Daarbij kwam 1 bewoner om het leven. Ondertussen is er hard gewerkt om alle technische installaties in het woonzorgcentrum te testen en te herstellen waar nodig. Alle installaties zijn ondertussen opnieuw gekeurd en kunnen veilig weer in werking worden gesteld.

“De bewoners zitten in verschillende woonzorgcentra en sommigen ook nog in ziekenhuizen, dus is er een hele organisatie nodig om ze terug naar het ons zorgcentrum te krijgen”, zegt burgemeester Gwendolyn Rutten (Open VLD). “Dat zal in 3 fasen gebeuren; de eerste groep komt terug op maandag. De tweede op dinsdag,  en vanaf woensdag kunnen de bewoners die opvang gekregen hebben bij familieleden en andere woonzorgcentra terugkeren. De bewoners die op de tweede verdieping woonden, gaan nog wat langer moeten wachten.”

Heel wat bewoners worden nu opvangen in de provincie Antwerpen; 9 bewoners verblijven in het Erasmusziekenhuis, 22 in het Middelheim ziekenhuis en 46 in Stuivenberg. De bewoners die verbleven in Gasthuisberg, RZ Heilig Hart Tienen en Virga Jesse zijn opgevangen in 4 verschillende woonzorgcentra. Een 30-tal  bewoners verblijven bij hun familie.

Meest gelezen